Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) обяви, че е наложил

...
Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) обяви, че е наложил
Коментари Харесай

Яка секира за Украйна и гаврата ѝ с певицата Юлия Самойлова на "Евровизия"

Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) разгласи, че е наложил " тежка санкция " на украинската социална телевизия поради решението да забрани на съветската певица Юлия Самойлова да взе участие в състезанието " Евровизия " през май, съобщи Агенция Франс Прес. Решението е обявено на Националната социална телерадиокомпания на Украйна, която излъчваше състезанието. Говорителят на Европейския съюз за радио и телевизия отхвърли да посочи сумата. По-рано през днешния ден ЕСРТ оповести, че Украйна рискува да заплати сериозна санкция поради забавянето в организацията на " Евровизия " в Киев през месец май и неналичието на съдействие свъв връзка с присъединяване на съветския представител.

В резултат вниманието бе отклонено от състезанието и репутацията му бе застрашена, се споделя в официално съобщение на ЕСРТ.

Украйна, която бе хазаин на състезанието, забрани влизането на съветската представителка Юлия Самойлова в страната, тъй като е пяла в Крим след анексирането му от Русия.

„ Евровизия 2017”, която се състоя в Киев през май, бе извоювана от 27-годишният представител на Португалия Салвадор Собрал. Русия трябваше да бъде показана от Юлия Самойлова с песента за любовта Flame Is Burning, само че Службата за сигурност на Украйна не позволи певицата в страната поради нейно присъединяване в Крим през 2015 година.

Полуостровът влезе в състава на Русия през март 2014 година вследствие на референдум. Киев не признава резултатите от гласуването и счита района за окупирана територия, а задграничните актьори, посетили го без позволение на украинските управляващи, нямат право да посещават страната. В Москва упорстват, че процедурата по присъединението на Крим подхожда на нормите на интернационалното право.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР